1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключи предварителната оценка на проектите за услуги и производство по подмярка 6.4.1. от ПРСР 2014-2020

Приключи предварителната оценка на проектите за услуги и производство по подмярка 6.4.1. от ПРСР 2014-2020

Резултатите от работата на комисията са публикувани на интернет страницата на ДФ "Земеделие"

Приключи предварителното класиране на проектите за услуги и производство по подмярка. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от ПРСР 2014 – 2020 г. Инвестиционните предложения бяха подени през ИСУН по процедурите чрез подбор № BG06RDNP001-6.003 "Развитие на услуги във всички сектори и други неземеделски дейности“ и № BG06RDNP001-6.004 "Производство на продукти, които не са включени в Приложение 1 от Договора за функционирането на Европейския съюз”, съобщи Фонд "Земеделие". 

     По първата процедура кандидатите получават финансиране за услуги, които обхващат не само всички сектори на икономиката, но и такива с обществено-социална насоченост. Сред тях са грижите за деца, за възрастни, за хора с увреждания, здравни услуги, обучение и други. По процедурата подкрепа получават и дейности, свързани със създаване и обновяване на работилници за поддръжка и ремонт на машини и съоръжения за селското и горското стопанство. Финансират се още архитектурни и инженерни дейности, счетоводство, деловодство и одиторски и технически услуги, както и ветеринарни дейности.

      По втората процедура, се финансират дейности като изграждане или подобрения на недвижимо имущество, закупуване на машини и оборудване, закупуване на земя, необходима за изпълнение на проекта, закупуване на сгради, създаване на компютърен софтуер и придобиване на патенти, лицензи. Финансиране получават проекти в сектори като производство на хранителни продукти, производство на напитки, производство на облекло, производство на мебели, производство на химични продукти, производство на хартия, производство на компютърна и комуникационна техника и др.

     След приключване на приема в „ИСУН 2020“ проектите бяха ранкирани от комисия за извършване на предварителна оценка. Резултатите от работата на комисията са публикувани на интернет страницата на ДФ "Земеделие".

   Всеки кандидат по процедурите по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. При предварителното оценяване комисията в ДФ "Земеделие" – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на МЗХГ, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.

    Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПРСР по реда на чл. 9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящите списъци.

    Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедура за услуги с № BG06RDNP001-6.003 по подмярка 6.4.1. през ИСУН е 35 000 000.00 евро, а този по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-6.004 е 30 000 000.00 евро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.