1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прокуратурата: Няма разследване срещу Мирослав Найденов за търговия с влияние

Прокуратурата: Няма разследване срещу Мирослав Найденов за търговия с влияние

Снимка:

От БСП поискаха да знаят дали има досъдебно производство по сигнал на ДАНС

Няма разследване срещу Мирослав Найденов за търговия с влияние, оказване на натиск по обществена поръчка и подкуп, информират от прокуратурата. Съществува обаче разследване от 2009 г. с абсолютно същите данни, но то е срещу неизвестен извършител, уточняват от обвинението.

Главният прокурор е разпоредил незабавна проверка на хода на делото, както и провеждане на активни действия по разследването лично от прокурор. До Сотир Цацаров не е постъпвал сигнал от наблюдаващ делото прокурор с твърдения за "получени заплахи от висш политик" или за опити за упражняване на натиск, пише БТА.

Преди два дни от БСП поискаха да знаят дали в градската прокуратура има досъдебно производство по сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър на земеделието.

Според БСП в конкретния случай ставало дума за организирана престъпна група за търговия с влияние, оказване на натиск от висши служители на МЗХ и депутати от ГЕРБ при провеждане на обществена поръчка за 17 млн. лева за храни по програма със средства на ЕС и предложен подкуп. Социалистите попитаха и дали има показания на длъжностни лица от Държавен фонд "Земеделие", които пряко са уличили Мирослав Найденов.

"Всеки сигнал трябва да бъде проверяван и нямам притеснение да бъда проверяван по каквито и да е сигнали", коментира бившият министър въпросите на БСП. По думите му това е част от предизборната кампания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.