1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проверки на ИАРА установиха нарушения на язовир Цонево, река Дунав и язовир Христо Смирненски

Проверки на ИАРА установиха нарушения на язовир Цонево, река Дунав и язовир Христо Смирненски

Съставени са актове и констативни протоколи

На 13 януари при извършена проверка на язовир Цонево от служители на отдел РК Варна е съставен един КП срещу неизвестен нарушител и са иззети 100 метра мрежи.

На 15 януари при извършена проверка на същия язовир са съставени два броя АУАН по чл. 17. ал. 1 и чл. 22 ал. 1 на нарушителите, иззети с АУАН са 1 мрежа 40 метра и 1 гумена лодка. Съставен е един брой КП срещу неизвестен нарушител за открити във водите на язовир Цонево на 50 метра мрежи, които са иззети.

Инспекторите от Отдел “Рибарство и контрол” град Враца са извършили проверки по в района на град Козлодуй. Заловен е нарушител, извършващ стопански риболов с три мрежи, лодка и двигател, без да притежава право за усвояване на ресурс за 2015 г.

Съставен му е акт по чл. 17, ал. 1 и чл. 88 от Закона за рибарството и аквакултурите. Уредите на нарушителя са иззети, а уловената риба (щука, платика, морунаж, сребриста каракуда) е върната обратно във водата. Лицето препятства проверката на инспекторите, за което са извикани за съдействие служители от РУП – град Козлодуй. Образувана е преписка по случая в РУП – град Козлодуй.
 
Служители на отдел РК Габрово извършиха проверка през почивните дни на язовир Христо Смирненски (целогодишно забранен за риболов) по суша и вода. При обхода са открити и извадени от водата близо 300 метра бракониерски хрилни мрежи, поставени в работно положение. Уловената риба (близо 20 кг.) – бяла риба, кефал и каракуда е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.