1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Само една трета от земеделските стопани в Шуменско са направили до днес задължителната си пререгистрация

Само една трета от земеделските стопани в Шуменско са направили до днес задължителната си пререгистрация

Както всяка година, земеделците изчакват последния момент

Само една трета от земеделските стопани в Шуменско са направили до днес задължителната си пререгистрация, която се извършва всяка година.  Крайният срок изтича на 29 февруари, 
а пререгистрацията е задължителна извършване на дейност и за получаването на субсидии. 

Пререгистрацията на земеделските стопани се извършва всяка година от 1 октомври до края на февруари. И както всяка година, земеделците изчакват последния момент. С наближаването на крайния срок – 29 февруари, в областните служби вече започват да се трупат опашки. Не прави изключение и службата по земеделие в Шумен.

Пререгистрацията е задължителна, за да се извършва дейност и да се получават евросубсидии, предупреждават от областната земеделска служба. Заради оставащите близо 2000 души, които трябва да се пререгистрират в Шуменско до края на месеца, се очаква да се образуват опашки от чакащи. Това обаче се случва всяка година, казват от земеделската служба.

В момента в земеделската служба в Шумен дневно се пререгистрират около 100 човека. При струпването на повече хора ще се мобилизират допълнително служители, за да бъдат обслужени всички земеделци, обещаха от областната дирекция.


Автор: Йордан Йорданов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.