1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Съвместна информационна среща-семинар за толерантността към болести и неприятели при орехоплодните култури

Съвместна информационна среща-семинар за толерантността към болести и неприятели при орехоплодните култури

Събитието ще се проведе в Териториална организация на НССЗ - Кърджали

На 11 юли 2017 г. в гр. Кърджали ще се проведе съвместна информационна среща-семинар с демонстрация на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Кърджали), Селскостопанска академия (ССА) и Научно-технически съюзи (НТС).

На семинара гл.ас. д-р Елица Благоева – ОСЗ - гр. Кърджали ще представи на присъстващите факторите, определящи толерантност към болести и неприятели при орехоплодните култури, както и икономически важните неприятели и болести при обикновен орех и борбата с тях.

Д-р Елица Благоева ще запознае гостите с икономически важните неприятели и болести при лешник и борбата с тях, както и борбата с болести и неприятели по орехоплодни култури при биологично производство.

Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - гр. Кърджали ще  разяснят на земеделските стопани възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г.

Събитието ще се проведе в Териториална организация - Кърджали на НТС, ул. „Булаир” № 35, зала 210 (демонстрацията ще се проведе в опитното поле на Опитна станция по земеделие - Кърджали в с. Пепелище, общ. Кърджали).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.