1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стефан Юруков приема нормално освобождаването си

Стефан Юруков приема нормално освобождаването си

Връща се в Лесотехническия

Приемам съвсем нормално освобождаването си като председател на Държавната агенция по горите. Това заявява пред Фокус Стефан Юруков, който бе освободен от поста с решение на Министерски съвет. Промяната има за цел да се установи активно, открито и прозрачно управление на горския сектор, съобщиха по-рано от правителствената информационна служба. Юруков бе категоричен, че и до сега е имало прозрачно и открито управление в горския сектор. Бившият председател на агенцията допълни, че и в момента на интернет страницата на Държавната агенция по горите има публикувана информация и всеки, който се интересува, може да я види. Докладът на Световната банка е публикуван също на интернет страницата на агенцията и в него има и положителни констатации, които не са малко. Стефан Юруков допълва, че в доклада има и бележки, които са, свързани с текуща работа и предстои да се постигнат резултати по тях.

„Заменките” в горския фонд са извършени в съответствие с член 15 от Закона за горите, който бе отменен на 27 януари т.г., коментира още Стефан Юруков. Той посочва, че до тогава „заменки” са се извършвали в съответствие със закона, а след 27 януари не са правени такива.

Стефан Юруков съобщава, че няма да обжалва освобождаването си от поста пред съда. „Има нов Министерски съвет, нов екип, нова политическа сила. Аз продължавам работата си в Лесотехническия университет и то с голямо удоволствие”, допълва той.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.