1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стефан Юруков: Всичко със заменките е законно

Стефан Юруков: Всичко със заменките е законно

По думите му е нямало запазени празни места преди влизането на промените в Закона за горите

Снимка: ecobusiness.dnevnik.bg

Всички замени, които съм подписал, са законосъобразни, заяви Стефан Юруков, председател на Държавната агенция по горите, по БТВ, съобщи БГНЕС.

Подписах много малко заповеди за заменки, каза още Юруков.

"Нямам право да спирам заповеди преди влизането на закона. През целия период сме си сътрудничили с прокуратурата и сме им дали цялата информация. От лесовъдна гледна точка придобитите гори представляват интерес, а и само от последните замени сме спечелили 20 000 декара", добави Стефан Юруков.

По думите му е нямало запазени празни места преди влизането на промените в Закона за горите, още повече, че всичко е на електронен носител, в който се отбелязва ден и час.

Предстои отдаване на концесия на държавните ловни стопанства. Критериите според Юруков са абсолютно ясни. Конкурсите още не са започнали. През следващата седмица предстои да се публикува списък на държавни ловни стопанства, които ще се отдават на концесия. В 30-дневен срок желаещите могат да купят документи и да кандидатстват.

Според Стефан Юруков се спекулира с доклада на Световната банка за Държавната агенция по горите, защото там изрично е било записано, че реформите у нас в тази област са поставени на здрава основа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.