1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тази седмица обучителната кампания на МЗХ и БАБХ продължава в Южна и Централна България

Тази седмица обучителната кампания на МЗХ и БАБХ продължава в Южна и Централна България

Ще бъдат представени и подготвените промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност

През тази седмица Националната обучителна кампания за болестите по животните на Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните продължава в областите Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, Враца, Плевен, Сливен, Стара Загора, София-област и София-град.

Припомняме, че БАБХ и МЗХ стартираха обучения за ветеринарни лекари и животновъди. Кампанията се предприе, защото собствениците на животни често не спазват ветеринарно-медицинското законодателство. Целта е да бъдат разяснени правата и задълженията на - частно практикуващите ветеринарни лекари, официалните ветеринарни лекари и фермерите, както и да бъдат обсъдени законодателните инициативи във ветеринарното законодателство.

По време на обученията се представят и подготвените промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, които целят да минимизират риска от болести и зарази, включително при хората. Основната част от тези промени са насочени към вменяване на нови задължения и на фермерите, и на частно практикуващите ветеринарни лекари и на официалните ветеринарни лекари, както и въвеждане на санкции за всяко неизпълнение на задълженията.

График на участниците в работните срещи с животновъди относно изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, епизоотичната обстановка в страната и на Балканите, регионална политика и поземлени отношения може да намерите на сайта на МЗХ, в рубриката Актуално, както и на сайта БАБХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.