1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тракторите Maxxum с нова осемстепенна полуавтоматична трансмисия

Тракторите Maxxum с нова осемстепенна полуавтоматична трансмисия

ActiveDrive 8 предлага осемстепенна трансмисия във всеки един от трите диапазона

ActiveDrive 8 предлага осемстепенна трансмисия във всеки един от трите диапазона / Общо 24 скорости налични при движение напред и назад / Предлага се с моделите Maxxum Multicontroller / Ново отличително име на марката - предходната четиристепенна трансмисия е преименувана на ActiveDrive 4, а CVX - на CVXDrive / Новите опции включват механични или електронни хидравлични клапани

С пускането на ActiveDrive 8 на пазара, сега тракторите Case IH Maxxum вече се предлагат с нова осемстепенна полуавтоматична трансмисия. ActiveDrive 8  грандиозно се присъедини към предлаганите досега варианти на Maxxum с четиристепенна полуавтоматична трансмисия и трансмисия с променливо предавателно число (CVT), които от своя страна пък бяха преименувани съответно на ActiveDrive 4 и CVXDrive.

Предлаганата при моделите Maxxum Multicontroller трансмисия ActiveDrive 8 осигурява общо 24 скорости за движение както напред, така и назад. Трансмисията включва редица функции, предназначени да направят трактора по-ефективен, а водача - по-спокоен.

Диапазон 1 е специално създаден за работа при по-тежки условия и обхваща работна скорост до 10,2 км/ч. За специални приложения, изискващи много ниска постъпателна скорост, като например засаждане на зеленчуци, ActiveDrive 8 се предлага и функция Creeper (пълзящи предавки). Основният диапазон 2 покрива почти 90% от всички нужди за работа на полето, тревните площи и товарни дейности, позволявайки на трактора да работи при максимално натоварване без спадове във въртящия момент от 1,6-18,1 км/ч. За движение по пътищата, трансмисията е проектирана да стартира от диапазон 3, в комбинация с оптималната функция skip-shift бързо достига желаната постъпателна скорост. Функцията за автоматична смяна на предавките позволява трактора да може да бъде настроен автоматично да преминава през серия от осем предавки при работа в полето и през всичките 16 предавки в горните два диапазона, когато е на пътя. Педалът за крачна газ е снабден kick-down функция за изключване на автоматичната смяна на предавките за преминаване на по-долни предавки и по-бързо ускорение при нужда.

От експлоатационна гледна точка педалът на съединителя не е необходим, което означава, че тази трансмисия е подходяща за работа с високи натоварвания, където е важна инерцията, като например при култивиране, косене или сеитба и т.н. Power Shuttle-a осигурява смяна на посоката без загуба на мощност или сцепление а функцията ‘brake to clutch’ позволява спиране без използване на съединител увеличавайки безопасността на кръстовища или при дейности като събиране на бали с товарач. И двете функции могат да бъдат конфигурирани за по-бърза или по-бавна реакция, в зависимост от съответната нужда.

Моделите Maxxum Multicontroller подобряват производителността на трактора и на оператора, благодарение на уникалния Multicontroller (мултифункционален джойстик), които правят множество работни функции леснодостъпни за водача. Всичко е на една ръка разстояние – от пълния контрол на трансмисията и Power Shuttle до управлението на оборотите на двигателя и работата с електронните дистанционни клапани. Тези трактори вече могат да бъдат с механични, или с електронни дистанционни клапани.

Заедно с пускането на ActiveDrive 8, доказаната четиристепенна полуавтоматична трансмисия при стандартните модели Maxxum, е преименувана на ActiveDrive 4. С 16 предни и 16 задни скорости, трансмисията предлага максимална скорост на движение от 40 км/ч.

Трансмисията Case IH CVXDrive е третата опция, която се предлага при серията Maxxum и може да бъде приложена при модели с мощност от 116 до 145 к.с. CVXDrive осигурява безстепенно задвижване до 50 км/ч. и възможност за програмиране на работна скорост при фиксирани обороти на ДВГ, за да се постигне максимална ефективност.

В серията Maxxum влиза и новият първокласен шестцилиндров модел Maxxum 150 CVX със 175к.с.(максимална мощност). Също като шестцилиндровият Maxxum 150 Multicontroller, Maxxum 150 CVX ще бъде напълно достъпен за продажба от третото тримесечие на 2018 г. С този трактор Case IH предлага най-лекия и най-малък вариант досега в индустрията с шестцилиндров двигатели с такава мощност. Тракторите Maxxum се задвижват от 4.5-литрови четирицилиндрови и 6.7-литрови шестцилиндрови двигатели с турбокомпресори произведени от компанията FPT Industrial. Те напълно отговарят на последните изисквания за вредни емисии, Етап IV final, като използват системата за селективна каталитична редукция на Hi-eSCR.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.