1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Удължават срока за предоставяне на консултантски услуги за укрепване конкурентоспособността на земеделието

Удължават срока за предоставяне на консултантски услуги за укрепване конкурентоспособността на земеделието

Очакваните резултати са пряко свързани с устойчивото развитие и управление на хидромелиорациите

До 18 ноември 2015 г. се удължава срокът за предоставяне на консултантски услуги за укрепване на конкурентоспособността на селското стопанство и изготвяне на проектостратегии за устойчиво управление в хидромелиоративния сектор и опазване от вредното въздействие на водите. Това стана с одобрено от правителството изменение на Споразумението между Министерството на земеделието и храните и Международната банка за възстановяване и развитие, сключено през март м. г. До 18 октомври 2015 г. ще бъде удължен и срокът за предаване на Доклада за интегрирани хидромелиоративни инвестиционни планове и водещи проекти.

Изменението, което се прави при условията на последваща ратификация, не предвижда промяна в договореното възнаграждение за консултантски услуги.

Очакваните резултати са пряко свързани с устойчивото развитие и управление на хидромелиорациите и защита от вредното въздействие на водите на базата на дългосрочна стратегия за развитие на хидромелиоративния сектор и тяхното подпомагане чрез програмите за развитие на селските райони и увеличаване на усвояването на средства от европейските фондове в сферата на напояването и отводняването за следващия програмен период 2014-2020 г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.