1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Костов участва в работна среща със синдикалните и работодателските организации

Зам.-министър Костов участва в работна среща със синдикалните и работодателските организации

Снимка:

Бъдещите идеи за развитието на образователните структури ще бъдат решавани чрез ефективен диалог със социалните партньори

Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги  Костов се срещна с председателите и представителите на Синдиката на българските учители към Конфедерацията на независимите синдикати в България, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, Независимия учителски синдикат към Конфедерацията на независимите синдикати в България и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България в МЗХ.

По време на работната среща се обсъди организацията, финансирането и контрола на училищата, финансирани чрез бюджета на Министерството на земеделието и храните.

Зам.–министър Костов изрази своята увереност, че със синдикатите и работодателските организации може да се развива ефективно социално партньорство при съгласуване на интересите за осигуряване максимално добри условия за функциониране на професионалните гимназии, които са в системата на МЗХ. Той посочи, че е много важно образованието да отговоря на потребностите на аграрния сектор. Зам.-министърът потвърди позицията на ведомството, че бъдещите идеи за развитието на образователните структури ще бъдат решавани чрез  ефективен диалог със социалните партньори и всички заинтересовани страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.