1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Павел Гуджеров открива българо-френски семинар

Зам.-министър Павел Гуджеров открива българо-френски семинар

Форумът се провежда в контекста на подготовката на 21-та Сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата

Във Френския институт в София ще се проведе двудневен семинар „Плановете за управление на речните басейни, средство за борба с климатичните промени”. Той е организиран от Министерството на околната среда и водите и Посолството на Френската република у нас. В 10:00 ч. на 18 юни семинарът ще бъде открит от Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция и от заместник-министъра на околната среда и водите Павел Гуджеров.

Форумът се провежда в контекста на подготовката на 21-та Сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, която ще се състои в края на годината в Париж. Целта е да се прилагат подходящи мерки във връзка с изменението на климата и управлението на водите във вторите Планове за управление на речните басейни и в Плановете за управление на риска от наводнения. Предвижда се българските експерти да бъдат подпомогнати от френския опит, чрез организиране и на краткосрочни визити на френски експерти за обсъждане на конкретни казуси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.