1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам. министър Цветан Димитров се срещна с представители на неправителствени организации в защита на животните

Зам. министър Цветан Димитров се срещна с представители на неправителствени организации в защита на животните

До края на следващата седмица неправителствените организации трябва да внесат официалните си предложения в Министерството

„Част от исканията на протестиращите са за текстове, които не съществуват в предложените от Министерството текстове за промени в Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност.“ Това заяви заместник министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, след среща с представители на неправителствени организации в защита на животните.

„Те претендират, за това че в предложените текстове е заложено, който участва в проверки по различните приюти за кучета и други обекти, трябва да има специализирано образование. Успяха да ме убедят с аргументи, че това не би трябвало да е задължително, все пак това са неща, които касаят цялото общество. посочи Димитров и допълни, че „Никой не е имал намерение да прави евтаназия на бездомните кучета“.

„Разбрахме се, до края на следващата седмица неправителствените организации да внесат официалните си предложения в Министерството, за да ги разгледаме.“ заяви още Цветан Димитров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.