1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. "Зелената седмица" в Берлин отново се отменя

"Зелената седмица" в Берлин отново се отменя

До средата на лятото подготовката на изложението течеше на пълни обороти

За втори пореден път едно от най-големите изложения за храни и селско стопанство, което се провежда в Германия, се отменя заради коронакризата. Остават само политическите и други дискусии, които ще се състоят в дигитален формат.
 
До средата на лятото подготовката на изложението течеше на пълни обороти. През последните няколко дни обаче редица германски провинции отказаха участие на "Зелената седмица" в Берлин, след като броят на новозаразените в Германия не спира да расте. Затова сега организаторите я отмениха.
Предвидено беше изложението да стартира в края на януари и да продължи 10 дни, следвайки т.нар. 2-Г-модел, т.е. да се допускат само посетители, които имат зелен сертификат, или такива, които са преболедували.
 "Изложението живее от срещите на живо, от дегустациите, при които хората се срещат и откриват нови кулинарни хоризонти. При сегашните обстоятелства, изискващи носенето на маски и спазването на отстояния, това няма да е възможно", се казва в съобщение на организаторите. 
Между 24 и 28 януари, под егидата на федералното министерство на земеделието, ще има ново издание на Глобалния форум за прехрана и селско стопанство, но този път в дигитален формат. Основната тема ще бъде "Устойчиво земеползване – осигуряването на храната започва с почвата". 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.