1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделските производители от община Тунджа са основни дарители в изграждането и поддръжката на православните храмове в региона

Земеделските производители от община Тунджа са основни дарители в изграждането и поддръжката на православните храмове в региона

Православна църква или действащ параклис има в почти всяко от 44-те селища на територията на общината

Земеделските производители от община Тунджа са основни дарители в изграждането и поддръжката на православните храмове в региона. С подкрепата на местните стопани преди дни приключи обновяването на църквата в село Роза.

Православна църква или действащ параклис има в почти всяко от 44-те селища на територията на община Тунджа. Наскоро беше открит параклис край село Голям манастир, приключва изграждането на храмове  в още няколко села. Църквата  „Света Петка“ в село Роза, изградена в края на XIX век, е един от най-старите православни храмове региона. За неговото обновяване, от дарения, преди всичко от местните земеделски производители, бяха събрани близо 20 хиляди лева.

Обновената камбанария, която се вижда от всички краища на селото, е гордостта на жителите на Роза.
Реконструкцията обхвана и пространството пред храма, както и помещенията, в които от няколко години провежда занимания Неделното училище за децата от село Роза.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.