1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Американска компания ще произвежда патешко месо в България

Американска компания ще произвежда патешко месо в България

Фирмата реализира над 15 млн. патици годишно в САЩ

Американска компания започва да отглежда патици в България и да произвежда патешко месо и продукти. Това заявиха собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър, които представиха дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. На събитието присъстваха Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Грудев, заместник.-министър на земеделието и храните.

Американската компания вече е направила ферма в района на Севлиево и е създала седалище в България. „Искаме през България да стъпим на пазара в Европа, Близкия изток и Азия. Плановете ни за растеж са много големи“, заяви Джон Тъкър. Освен това ще ползваме и други български компании и фермери за партньори, допълни той. Фирмата планира да развива в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които да отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС. Впечатлени сме от българското земеделие и персонала. Получихме голяма подкрепа от държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните, посочи Скот Тъкър.

Компанията е водеща на американския пазар с продукти от патешко месо с изключително качество. Създадена е през 1958 г. в щата Индиана. Реализира над 15 млн. патици годишно. За нея работят над 1200 служители и над 100 фермери.

Посланик Рубин заяви, че посолството работи в посока за насърчаване на американските инвестиции в България. Той разговаря с Мариета Захариева да бъдат организирани съвместни бизнес делегации с цел увеличаване на взаимната търговия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.