1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. България се представя като целогодишна дестинация на най-голямото туристическо изложение в Австрия

България се представя като целогодишна дестинация на най-голямото туристическо изложение в Австрия

За първите 11 месеца на 2016 г. страната ни е посетена от около 160 хил. австрийски туристи

България се представя като целогодишна дестинация на най-голямото туристическо изложение в Австрия - Ferien Messe Wien. На Международната специализирана борса във Виена страната ни участва с информационен щанд от 40 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Съизложители са също община Варна и още четири туристически компании.

България е популярна дестинация сред австрийските туристи предимно с масовия си туризъм. Тя е предпочитано място за летни почивки по Черноморието, за планински и зимен отдих, както и за балнеолечение на атрактивни цени с високо качество. Туристическото търсене подсказва потенциал за развитие и на други специализирани услуги като различни възможности за обиколки из България с мотоциклети, каравани, кемпери, уелнес програми, комбинирани пътешествия, културен, морски, религиозен туризъм (посещение на манастири) и др.

За първите 11 месеца на 2016 г. страната ни е посетена от около 160 хил. австрийски туристи, което отбелязва близо 18% ръст спрямо същия период на предходната година. През лятото (юни-септември) техният брой бе близо 114 хил. (около 22% увеличение).

Експото във Виена е с обща насоченост и предлага различни форми за организиране на почивката, пътуванията и свободното време. То е предназначено както за масова публика, така и за професионалистите в бранша. Тазгодишното издание отбелязва присъствието на представители на 80 държави - близо 860 изложителя, 500 от които са чуждестранни. През миналата година изложението отчете около 150 хил. посетители.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.