1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Фермери наддават активно в търговете на земя на Агрион

Фермери наддават активно в търговете на земя на Агрион

Документи се приемат във всички офиси на дружеството до 28 април

Нови фермери и по-малки арендатори се очаква да влязат в различни землища, сочат данни на компанията за управление на земя Агрион. Тази година дружеството лансира успешно  нова услуга за земеделци – наемането на парцели чрез търгове. За атрактивните парцели документи се приемат до 28 април в офисите й в цялата страна.

Експертите отчетоха интерес към парцелите както от фермери, които имат сериозни намерения за увеличаване или по-ефективното окрупняване на стопанствата си, така и от нови играчи на пазара. Запитвания има и от по-дребни арендатори и земеделци, които искат да влязат в различни землища, което е добър сигнал за общото развитие на отрасъла.

За всеки от парцелите се търсят в Агрион поне по три оферти, за да се гарантира конкурентният принцип и реално да се види какво могат да си позволят да отделят като рентно плащане. „Организирали сме така процедурата, че тя да е максимално улеснена и да гарантира равно начало, честни и прозрачни условия. Това е уникална възможност за българския пазар и най-вече за тези, които активно се занимават със земеделие, искат да разширят капацитета на стопанствата си и за онези, които имат желание да инвестират в подобен актив. Едно от големите предимства е, че предлагаме възможности за дългосрочно арендуване на атрактивни парцели. Радваме се, че с развитието на компанията, спечелихме доверието на голям брой клиенти”, допълват от дружеството и обещават да продължат да дават експертни съвети и след края на търга.

Традиционно голям остава интересът към арендуване на земя в Североизточния район. Потенциал за развитие обаче експертите отчитат и за Югозападния район, сочат още данните им. Повече информация за провежданите търгове може да бъде получена във всички офиси на компанията в цялата страна.

Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични компании в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. откри официално верига от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки. През 2015 г. 98 % от земята, която управлява дружеството, е отдадена под аренда и се стопанисва. "За по-малко от две години успяхме да изградим офиси в 24 града в страната и станахме предпочитан партньор на фермерите“, посочиха още от компанията. „Една от основните ни цели е да работим за окрупняването на земеделската земя – големият брой малки парцели оскъпява тяхната обработка и стопанисване и е една от най-сериозните пречки за повишаване на добавената стойност и производството в сектора.  Сега с организирането на търгове целим да подкрепим фермерите, които да окрупнят стопанствата си с добра земя на наистина добра цена. Предложените земи са атрактивни и за тези, които тепърва навлизат на пазара”, коментираха от Агрион. Освен с търговски сделки, компанията вече осигурява и кредитиране за агробизнеса по улеснена процедура.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.