Няма загуба на средства по ПРСР 2007-2013 г.

Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев

„Категорично заявявам, че няма загуби по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.”. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев по повод тиражираните в медиите информации, че страната ни е загубила над 400 млн. лева.

„Да, имаме доклади от Европейската комисия, с които тя ни пита за проекти от 2012 г. и по-специално за отпусканите тогава авансови плащания по общинските проекти. Искам да кажа ясно, независими от това за кое време става въпрос, че ние ще се борим за всяко едно евро и ще оспорваме всяка една точка в докладите. Това са пари, които са нужни на българското селско стопанство и ние ще защитаваме правата си”, подчерта зам.-министър Гечев.

Той допълни, че никъде в европейските регламенти не се забранява отпускането на авансови плащания по общински проекти. Той каза още, че българските власти са в непрестанна комуникация с Комисията, като получаването на доклади и даването на становища от страна на България е нормална част от този партньорски диалог.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.