1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Собствениците печелят от нивите си от километри разстояние

Собствениците печелят от нивите си от километри разстояние

Компанията за купуване и наемане на земя „Агрион” отваря нови офиси в София, Сливен, Добрич и Силистра

Собствениците и наследниците на земя вече могат да спечелят от нея, независимо къде се намира тя и колко е голяма. Това може да стане с разходка до някои от офисите на компанията за купуване и наемане на земеделска земя „Агрион”. Компанията е първата, която инвестира в професионално изградена мрежа от офиси, в които освен цялостно обслужване по сключване на покупко-продажби със земи, се предлагат безплатни търговски и юридически консултации, замени, информация за пазара и други. Освен това предлага услуга, с която от името на собствениците да предоговаря условията за стопанисване на техните земеделски активи. Тя е първата в сектора, която освен, че купува и наема земя се ангажира да действа като „личен земеделски брокер” и разглежда притежаването й като инструмент, който трябва да се управлява ефективно.

„Клиентите често идват със запитвания за по-малки парцели, интересуват се какви документи да подготвят, как се определят цените и дали могат да продадат земята си, макар тя да е в отдалечени краища на страната. Нашата работа е да им предложим най-ефективния вариант за техния имот, така че лесно и бързо да спечелят от нивите си дори и от разстояние”, разказват експертите.

Изследванията на „Агрион” за пазара показват,  че по-малко от половината собственици притежават земя, която е изцяло комасирана. По-често тя е частично или напълно раздробена на малки части, с което се обяснява и амплитудата на цените между по-големите окрупнени парцели и по-малките. Друга особеност на пазара е, че хората, които живеят в големите градове и особено в София, имат нереалистични очаквания по отношения на цените. „Затова и нашата цел е да им даваме коректна и пълна информация как се сформират цените, как върви пазарът и какви са реалностите на пазара”, посочиха от „Агрион”. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.