1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Томас Дийви: Черноморският регион е благоприятен както за производство, така и за износ

Томас Дийви: Черноморският регион е благоприятен както за производство, така и за износ

Томас Дийви
Томас Дийви

Дийви акцентира в презентацията си върху Черноморския район и мястото на страната му – Румъния в контекста на пазарните движения в сектор „Зърнопроизводство“

На международния форум край Варна експерти от бизнеса със зърнени и маслодайни култури обсъдиха пазарите на пшеница, ечемик, рапица, соя слънчоглед и други производни. Представиха и анализираха данните от проучванията си. Акцент в дискусиите бяха предизвикателствата заради климатичните промени, както и световната политическа обстановка като фактор за пазарни промени в сектора.

На международната конференция гост-лектор беше риск мениджърът на една от най-големите румънски търговски компании за зърнени и маслодайни култури – Томас Дийви. Той подчерта кои са предимствата на Черноморския регион.

 „Жътвата в този регион е между 3 до 4 седмици по-рано, което означава, че и стоките стигат до на пазара и консуматорите по-бързо. И в този смисъл времето за продажби е ключово. Също така, качеството в нашия район е все по-добро, а производството е стабилно на фона на потреблението.“

Дийви акцентира в презентацията си върху Черноморския район и мястото на страната му – Румъния в контекста на пазарните движения в сектор „Зърнопроизводство“. Той, разбира се, сравни основните реколти в северната ни съседка с българските си конкуренти.

„Зърнена Академия“ се оказа дългоочаквано събитие за сектора и трибуна за най-добрите лектори в тази сфера.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.