1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Без решетки за безопасните животинки в зоопарка

Без решетки за безопасните животинки в зоопарка

Посетителите ще могат да погалят и да нахранят животните без решетки и мрежи

 

Това предвижда проект, който се очаква да бъде реализиран догодина, предаде БНР, цитирайки Диана Златанова от Екологичния център на зоопарка.
Плановете са за създаване на т.нар. контактна зона, където посетителите на зоопарка могат да общуват с питомни и безопасни животни.


Там децата, а и възрастните, ще могат да пипнат и да дават подходящи храни на козички, понита, зайци, патици, гъски и други безобидни животинки.
Създаването на контактна зона е част от образователната програма на Екологичният център за ученици и деца с физически увреждания и психически проблеми. Проектът е на студентка в Художествената академия.


Зоопаркът има и други инициативи, които запознават децата с животните и им помага да се почувстват по-близо до природата. Такова е лятното зооучилище, което се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.


Осиновителската програма на зоопарка също помага повече хора да се почувстват съпричастни към обитателите на зоологическата градина.
Сред почетните осиновители са Бойко Борисов, който е осиновил скален орел, съпругата и дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Маргарита и Калина, които са осиновили картал и пеликан.
Слоницата Артайда пък е под покровителството на екипа на телевизионното предаване "Минута е много".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.