1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Благотворително бягане в защита на животните

Благотворително бягане в защита на животните

Новото спортно събитие ще информира как могат да се решат някои проблеми с хуманното отношение към животните

По повод предстоящия Световен ден на животните на 4-ти октомври, от сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията" (КАЖИ) организират благотворително събитие, което ще се провежда всяка година на първата събота след празника. За първата си година, събитието ще се проведе на 5-ти октомври от 10 до 13 ч. в Борисовата градина на София, с начало и край при езерото “Ариана” и маршрут 5 километра.

В бягането няма възрастови ограничения и е разрешено участието с домашни любимци, споделят още от организацията. Към момента очакват около 30 участника в първото издание на бягането. За победителите са подготвени и награди.

Чрез събитието организаторите от КАЖИ целят да информират за възможните решения на някои проблеми с хуманното отношение към животните, както и да ангажират повече хора за участие в активните кампании на организацията.  Втората важна цел на събитието е да събере средства, които да подпомогнат провеждането на основните кампании. Основната кампания на КАЖИ, за която ще се събират средства тази година, е кампанията за забрана на фермите  за ценни кожи, както и популяризиране на негативното влияние от тях върху природата, хората и животните.

Наскоро депутати внесоха законопроект за забрана на фермите за кожи у нас. Предстои разглеждане и гласуване на забраната, която представлява и волята на над 51 хиляди български граждани, сложили подписите си под това искане. В сайта на КАЖИ върви и петиция, призоваваща българските модни дизайнери и компании да се откажат от продажбата и употребата на кожи с косъм.

От КАЖИ вярват, че обединяването на спорта с борбата за защита на животните ще накара всички да се замислим, че ако искаме да постигнем истински успех за животните, трябва да превърнем собствените си усилия не в спринт, а в маратон.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.