1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Британска двойка си купи френско село за 14 000 евро

Британска двойка си купи френско село за 14 000 евро

Ла Бюзлиер се намира в Нормандия, на около 300 километра западно от Париж

Цяло френско село си купиха за 14 000 евро двама британци, след като техен приятел им предложил да им продаде една от къщите. По професия Пол Мапли и Йип Уард са градинари-озеленители.
 
Двамата винаги са искали да притежават собствен имот, който да оформят по свой вкус, но цените на Острова са толкова високи, че те не можели да си го позволят. И когато дошла офертата за къща във Франция, те вложили всичките си спестявания и придобили цялото село.
 
Ла Бюзлиер се намира в Нормандия, на около 300 километра западно от Париж,  и се състои от 6 къщи, две плевни, оградено пасище и двуетажна работилница. В една от сградите има преса за ябълки, с която се прави сайдер, а в друга – фурна за хляб. Платената сума от 14 000 евро е далеч по-малка от депозита, който биха дали, за да купят една къща в английската провинция.
 
Сега обаче Мапли и Уард са изправени пред големи предизвикателства, тъй като в изоставеното още преди години село няма ток, а в една от къщите открили змии и гущери. Въпреки това те са твърдо убедени, че ще прекарат там остатъка от живота си и ще превърнат Ла Бюзлиер в проспериращо ваканционно селище. Като начало те разчистили избуялата растителност, обхванала сградите и в резултат открили извор, чиято вода смятат да ползват за поливане и в тоалетните. 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.