1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес отбелязваме Световния ден на туризма

Днес отбелязваме Световния ден на туризма

Снимка:

Ръст от 7% на посетителите у нас за първите 7 месеца на годината отчита статистиката

Надсловът на празника за 2016 г. е „Туризъм за всички”, като целта на ООН е да се фокусира вниманието върху универсалната достъпност до услугите в сектора. Както припомня Световната организация по туризъм, за последните 50 години глобалният туризъм преживява истинска революция. През 1950 г. е имало 25 млн. чуждестранни туристи по света, а днес те са около 1,2 млрд.

Ръст от 7% на посетителите у нас за първите 7 месеца на годината отчита статистиката. Това стана ясно по време на първата среща на кметовете от страните от Централна и Източна Европа и Китай, която се проведе в столицата. Форумът е по инициатива на правителството на Китай. Целта – засилване на  сътрудничеството между държавите в секторите земеделие, туризъм, транспорт и логистиката.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от телевизия Агро ТВ посочи, че 2016 година се очаква да е рекордна за българския туризъм. До края на юли София е посрещнала почти 553 хиляди туристи. По думите и до този момент са създадени 8 културно-исторически дестинации, като едната от тях е за София. Това е Софийската света гора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.