1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Евродепутатът Андрей Новаков представи интернет платформата Selovoditel в Габрово и Севлиево

Евродепутатът Андрей Новаков представи интернет платформата Selovoditel в Габрово и Севлиево

От Габровска област в онлайн платформата вече са качени над 20 села

Вече има хора, посетили български села, вследствие на популяризирането на платформата Selovoditel. Това информира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на представянето на авторската си интернет платформа Selovoditel в Габрово и Севлиево.

„Идеята за Selovoditel e моя, но желанието да се възроди българското село е на много родолюбиви българи. Платформата не е решение на всички проблеми в селата, но е крачка за тяхното популяризиране и възраждане“, добави още Андрей Новаков. Той поясни, че платформата се оказва полезна и за хора, които търсят пустеещи земи, за да развиват био земеделие, както и за хора от IT - сектора, които работят дистанционно и искат да живеят на тихо място с чист въздух. „Подходяща е и за туристи, дори за фирми, които имат желание да разположат цехове за производство в малките населени места“, отбеляза евродепутатът.

„Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас“, каза още Андрей Новаков.

От Габровска област в онлайн платформата вече са качени над 20 села.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.