1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фестивал на боровинките

Фестивал на боровинките

Каузата на фестивала отново е реновирането на хижа Амбарица

Третото издание на Фестивал на боровинките ще се проведе през последния уикенд на месец юли - от петък, 29 юли, до неделя, 31 юли. Традиционно той се провежда на х. Амбарица, което е едно от най-богатите места на диви боровинки в България.

Отново интересна и разнообразна програма очаква всички посетители на боровинковите дни и нощи. Всеки участник ще има възможността собственоръчно да набере пълна кофа с боровинки, а ако не знае как да си направи сладко за палачинки или мекици, ще има до кого да се допита на място. Още игри, музика, кръжоци, дискусии, състезания, филми и планински разходки очакват присъстващите.

Миналата година над 1200 туристи от цялата страна окупираха поляните в района, а тази година събитието се радва на още по-голям интерес, като над 7000 човека са потвърдили своето присъствие в социалните мрежи.

Каузата на фестивала отново е реновирането на хижа Амбарица. До момента с усилията на всички посетители е закупен на хижа Амбарица нов генератор за ток, обновени са част от стаите, изградени са нова баня и кухня. 

До хижа Амбарица може да се стигне както с кола и автобус, така и пеша. Надморската височина е 1520 м. Общият капацитет на хижата е 110 места. Повече информация можете да намерите ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.