1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Готвачите с най-нездравословни навици

Готвачите с най-нездравословни навици

Фермерите се нареждат на второ място

Главните готвачи изглежда имат по-нездравословни навици от всяка друга професия.

Проучване след 3 000 представители на различни професии установява, че главните готвачи пушат най-много и ядат по два сандвича или шоколад през повечето дни. Фермерите също се представят зле средно с по 50 цигари и консумират 14 сандвича всяка седмица. Работещият в областта на рекламата обаче пуши едва 9 цигари и пие умерено, следван по петите от учителя.

Повече от 100 главни готвача са участвали в онлайн изследването, осъществено от здравния осигурител Medicash по отношение на храненето, пиенето и навиците им за пушене, уточнява Би Би Си, цитиран от БГНЕС. По петите на главните готвачи и фермерите са електротехниците, застрахователите и строителите.

Шофьорите на камиони и работещите в телефонни центрове също са в Топ 10 на най-нездравословните професии. Учителите, междувременно, не изостават съществено от рекламистите, докато юристите и секретарките също се представят добре.

Като цяло, участниците в изследването употребявали по 6 алкохолни напитки и пушели по 21 цигара седмично. Те похапвали поне по 1 сандвич дневно и веднъж седмично се гощавали с храна за вкъщи или с готови ястия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.