Веганското хранене е тясна ниша
Хранене според сезона, това е философията на Николай Тодоров. От две години и половина младият предприемач управлява малък вегански ресторант, а хранителните суровини доставя от фермери в района според сезонното производство.
Веганското хранене е тясна ниша, която у нас все още не е препълнена от много участници. Сезонни плодове и зеленчуци, бобови храни, мед, зърнени храни и масла предприемачът си доставя само от проверени производители и кооперативи с доказано качество.
Бизнесът на Николай започва като семеен, днес вече има и петима млади души, които работят в ресторанта. Макар че мястото е специализирано, не липсват верни почитатели и редовни клиенти.
За да върви начинанието напред, предприемачът е убеден, че всеки ден трябва да се поднасят новости. Позволяват си здравословното меню, благодарение на различни сезонни зеленчуци и плодове.
Aвтор: Мирела Спасова