1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. InteliFresh 2019 – От градината до щанда

InteliFresh 2019 – От градината до щанда

Форумът отново ще събере производители, търговци от България и чужбина, както и доставчици на технологии и услуги в бранша

Площите с овошки нарастват с 9% средно годишно от 2015 г., за да надхвърлят 35 хиляди ха през 2018 г. Това е безпрецедентен размер за последните десет години. Площите в някои направления (череши, сливи и др.) нараснаха толкова бързо, че вътрешният пазар отесня за родната продукция.

На 22 февруари в Пловдив, второто издание на InteliFresh – най-големият форум за реализация на плодове и зеленчуци в България, отново ще очертае тенденциите при търговията и ще отвори възможности за земеделците да се свържат с търговските вериги, както и с външни търговци. Целта на InteliFresh е българските производители да намерят вдъхновение и ускорение за бизнеса си.

След успеха на миналогодишното издание – положителни отзиви от близо 200-те участници, екипът на ИнтелиАгро е мотивиран да предложи още по-интересна програма и повече възможности за създаване на трайни контакти.

Специално участие в дискусията „Възможностите за реализация през каналите на модерната търговия“ ще вземат МЕТРО, Кауфланд и Билла. Гост-лектори от Холандия ще разкажат как работят тамошните организации на производители и как можем да ускорим износа за ЕС. Ще обърнем внимание на сертификацията по международни стандарти като врата към външни пазари. Чужди търговци ще представят възможностите за износа на българска био и конвенционална продукция на румънския и други пазари, а акцент  ще бъде поставен върху една нова за България култура с големи перспективи. Специален панел е отделен и на новите технологии - как производителите да оптимизират растителната защита, подхранването на растенията, следберитбената обработка и съхранението, за да постигнат по-добри финансови резултати.

В зоната за b2b срещи гостите на InteliFresh ще имат могат да установят директни бизнес контакти с търговските вериги и други партньори по веригата.

Участието в “InteliFresh 2019 - от градината до щанда” е само с предварителна регистрация на www.agroevents.eu. Местата са ограничени.

InteliFresh 2019 се организира от ИнтелиАгро с официалното партньорство на Посолството на Кралство Нидерландия в България и с подкрепата на ДСК Агро, Евро Ферт, МЕТРО, Кауфланд България и Билла България. Представители на форума ще имат още Лидл, Фантастико и други търговци.

InteliFresh 2019 - всички важни хора по веригата ще бъдат там. А вие?

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.