1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Италия запорира 600 000 евро от фермер, обвинен в измама

Италия запорира 600 000 евро от фермер, обвинен в измама

Имущество за 600 хиляди евро запорираха италианските власти в град Палермо на остров Сицилия. Акцията на финансовата полиция е по искане на Европейската прокуратура и е насочена срещу фермер, заподозрян в измама със субсидии.

Прокуратурата го обвинява, че между 2012 и 2022 година е представял фалшиви документи за собственост или управление на земя в района на град Месина. Повечето площи не са били негово притежание, но той е декларирал, че ги е взел под аренда, за да получи средства за селското стопанство от Европейския съюз - чрез Европейския фонд за гарантиране на земеделието и Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Разследването е установило, че голяма част от земите, за които обвиняемият претендирал, че притежава или управлява, се намират в рамките на национален парк. За близо 90 процента от площите заподозреният е представил фалшиви договори за аренда.

При останалите парцели става дума за площи държавна собственост, които са под юрисдикцията на Държавното горско стопанство на Сицилия. За някои площи договорите за аренда са подписани с лица, починали преди датата на договора. Обвиняемият се е обогатил неправомерно с повече от 600 хиляди евро европейски субсидии.

Заради опасността да се укрие или да извърши нови закононарушения, съдът е разпоредил запор на имущество, с което да се обезпечат получените чрез измама суми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.