1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Изложение за градинарство „Зелен оазис" в рамките на EIMA International

Изложение за градинарство „Зелен оазис" в рамките на EIMA International

То ще заеме три павилиона на Международното изложение в Болоня

Светът на градинарството и поддръжката на тревни площи ще може да бъде видян през ноември. Производители, пристигащи от всички части на света, специализирани в производството на машини и оборудване за поддръжка на тревни площи, жив плет, градинарски и спортни площадки, ще бъдат на разположение на EIMA Green - международен салон в сектора, от 9 до 13 ноември.

Повече от 270 производители ще покажат стоки, които отговарят на потребностите на професионалисти и любители в сектора. Изложението ще бъде отворено за представители на бизнеса от цял свят, които ще могат да се запознаят с тенденциите на пазара в различни географски райони и различни категории продукти.

Очакват се повече от 240 000 представители на бизнеса от 140 страни. Изложението, което се фокусира върху градинарството, ще заеме три павилиона - 33, 34 и 33 II с обща изложбена площ над 13 000 м². Изложението ще бъде организирано според специализирани индустрии, представящи своите технологии.

По време на събитието са планирани поредица от срещи по различни въпроси и семинари за обучение, които се занимават с пазари и мониторинг на търсенето на различни видове продукти. Специално внимание ще бъде отделено както на международните пазари, така и на италианския пазар.
В Италия през миналата година е отчетено увеличение на продажбите с 1.3%. Продадени са 1.234 млн. машини и оборудване. Продажбите през първите шест месеца на 2016 г. потвърждават тенденцията от миналата година. Очаква се продажбите да бъдат на положителни нива, или поне равни на тези, които преобладават през миналата година.
Ще бъдат показани различията между видовете продукти, дължащи се на атмосферни условия, които определят спецификата в развитието на растенията. Това може да намали или да увеличи търсенето на машини за специфични операции. Анализи на Comagarden, асоциацията във FederUnacoma, която представлява отраслите в сектора на градинарството, и Morgan, организация, която прави статистиката в сектора, показват, че броят на косачките и верижните триони ще достигне съответно 284 000 и 347 000 през 2016. Очаква се увеличение от 3% при резачките на храсти и култиватори, съответно до 259 000 и 32 000 броя.
Перспективата е за намаляване на снегоуловителите със 7% до 5 600 единици, в резултат на по-леките зимни условия.
Интерес ще предизвика и обучението по пазарни перспективи за косачките Rideon, предназначени за любители-градинари. Очаква се продажбите на косачки да паднат драстично с 9% до 7 300 единици. От друга страна, прогнозата е продължаващо нарастване на популярността на роботизирани косачки, особено в сектора за аматьори. Тук продажбите може да се увеличат с 4% до близо 16 000 броя в края на годината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.