1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Изпълнителният директор на "Мел инвест" АД Десислава Танева ще бъде новият министър на земеделието

Изпълнителният директор на "Мел инвест" АД Десислава Танева ще бъде новият министър на земеделието

Преди влизането си в парламента Танева е била председател на Общинския съвет в Сливен

  Снимка: econ.bg

Изпълнителният директор на "Мел инвест" АД Десислава Танева (37 год.) ще бъде новият министър на земеделието, а основният й конкурент за поста Мирослав Найденов ще оглави парламентарната комисия по земеделието. Това съобщи във вторник лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов по време на срещата си с браншови организации на земеделците и животновъдите.

Танева спечели мажоритарния вот в Сливен като кандидат на ГЕРБ, а преди влизането си в парламента бе председател на местния общински съвет, съобщава Медиапул.

В момента холдингът "Мел инвест" чрез трите си дружества "Агро инвест България", "Болярка ВТ" и "Юниън трейд" управлява общо 61 фирми в страната. От тази си позиция Танева е близка до някои от най-големите играчи на земеделския пазар.

Бъдещият земеделски министър започва работа в "Мел инвест" на 24 години, а две години по-късно е назначена за изпълнителен директор. Холдингът инвестира в закупуване на земеделска земя, бази за зърно, туризъм и в пивоварна индустрия чрез "Болярка". Десислава Танева е избрана за Бизнесдама на 1998 година.

След срещата с фермерите Танева съобщи пред журналисти, че вече е подала молбата си за напускане от всичките фирми, в чието управление участва, като от някои дори вече била освободена.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.