1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Надпревара между слонове се проведе в Индия

Надпревара между слонове се проведе в Индия

Страната е притегателен център на много туристи и поклонници

Индия стана притегателен център на много туристи и поклонници. В момента в страната се провежда 10-дневен фестивал, посветен на индуисткия бог Кришна. По този случай се проведе и годишната надпревара между слонове, която предизвика голям интерес у присъстващите.

6 слона премериха сили в годишното състезание. Те пробягаха половин километър, като най-бързо се справи 36-годишният слон Гопи Канан. Всъщност животното печели състезанието за 9-ти път и като победител ще има възможността да носи свещен идол на всички важни ритуали, които ще се проведат по време на фестивала, информира БНТ.

В Индия слоновете са на почит. Въпреки че са защитен вид,  природозащитниците твърдят, че популациите от слонове са намалели рязко през последните години в резултат на човешката намеса в горските територии. Тези животни винаги са част от празненствата по това време на годината.

Чуждестранните туристи бяха изключително впечатлени от зрелището, което им беше устроено в началото на тазгодишния фестивал, а до края се очаква да вземат участие още 65 слона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.