1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Новозеландска овца стана звезда

Новозеландска овца стана звезда

Първите видеа са от миналата година, когато Нова Зеландия беше под пълен локдаун заради пандемията от коронавирус

Бърт е домашният любимец на Наоми Ейбрахам от Нова Зеландия. Разхожда се из къщата, спи на дивана, навестява и съседните градини. Бърт обаче не е нито куче, нито котка, а овца. 
 
Бърт живее във ферма край село Порт Леви на полуостров Банкс. От известно време животното има собствен акаунт и е звезда в социалните мрежи, и то не само в своята родина, а из целия свят. Заснетите от стопанката му клипчета имат по няколко милиона гледания.
 
Първите видеа са от миналата година, когато Нова Зеландия беше под пълен локдаун заради пандемията от коронавирус. На тях се вижда как овцата се държи като домашно куче. Тя се разхожда из дома, спи на дивана, разхожда се в съседската градина и т.н. Едно от последните й видеа събра над 7 милиона зрители.
 
Наоми Ейбрахам разказва, че овцата й е донесена от познат. Скоро след раждането майката на Бърт умира. Идеята да се създаде акаунт идва от сестрата на Наоми. Тя обяснява популярността на овцата с две неща - нетипичното й поведение и особената й харизма, която кара хората да се влюбят в нея.
 
Собственичката на овцата с мъжко име разказва, че по време на неотдавнашна суша в Кентърбъри е заснемала по-рядко видеа с Бърт. Тогава се налага животното да бъде преместено в по-хладна кошара с достатъчно храна. След като очакваният дъжд дошъл, животното се върнало у дома и възвърнало предишната си слава в интернет. Сега Ейбрахам смята да популяризира домашния си любимец и в други мрежи. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.