1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Очакват се над 7 млн. туристи през тази година

Очакват се над 7 млн. туристи през тази година

Туристическото министерство ще се опита да върне руските туристи у нас

През новата година в страната ни ще влязат над 7 млн. чужденци с цел туризъм, прогнозира председателят на Института за анализ и оценка в туризма Румен Драганов, съобщава pariteni.bg.

Според него обаче е възможно броят на чуждестранните туристи у нас през 2016 година да се увеличи с 25% най-вече заради разрива между Русия и Турция. Според него отминалата година е добра за българския туризъм, а експертите са отчели ръст, както през зимния сезон, така и през летния. 

Прогнозите на предприемачите сега са за успешна зима с ръст на туристите между 5 и 7 на сто по данни на летищата, предварителните записвания и наши и чужди проучвания.

В момента у нас само 35 % от легловата база е заета, затова от бранша трябва да насочат усилията си за подобряване на заетостта. 

Експертът препоръчва повишаването на броя заети легла през почивните сезони да стане чрез подобряване на комуникационната и рекламната стратегия на туристическия бранш. А в моментното геополитическо положение на Европа, това би донесло голям ръст на посетителите. 

През 2016 г. туристическото министерство ще се опита да върне руските туристи у нас и дори вече има активна кампания в това направление.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.