1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Откраднаха най-големия заек в света

Откраднаха най-големия заек в света

Представителят на породата Германски великан имаше собствена страница в интернет

Вече няколко дни британската полиция издирва Дарий, изчезнал в събота от дома си. Дарий е дълъг метър и 29 сантиметра и е най-големият заек в света, записан с този си размер още през 2010 година в книгата на рекордите.
 
Според криминалистите Дарий е бил откраднат от своята къщa в двора на собственичката си Анет Едуардс в градчето Стълтън в централна Англия. Ден след изчезването му Едуардс публикува апел към крадците в социалните мрежи, умолявайки ги да го върнат. "Дарий вече е прекалено възрастен, за да служи за разплод", се казва в призива. Заедно с него собственичката на заека гигант обяви и награда от хиляда паунда.
 
До 2018 година представителят на породата Германски великан имаше собствена страница в интернет и се радваше на голям интерес. След това Едуардс прекратява публичните му изяви, за да може животното на спокойствие да изживее старините си. Един от неговите синове, Саймън, почина няколко години по-рано по време на полет към Съединените щати, където трябваше да бъде посрещнат от новия си собственик. На възраст от 9 месеца Саймън беше достигнал внушителните 90 сантиметра и се очакваше да надмине баща си. Предишният рекорд за най-голям заек принадлежеше на Алис, майката на Дарий.
 
Полицията в Англия смята, че заекът е откраднат, за да бъде продаден в чужбина. Друга хипотеза е, че гигантът е откраднат от конкурентен развъдник. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.