1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Овца под наем вместо косачка

Овца под наем вместо косачка

Двама млади австрийци предлагат нова услуга

Алтернативно решение за всеки, който мрази да коси трева в градината си, предлагат двама млади австрийци със своята старт-ъп компания. Те предоставят на желаещите четирикрака косачка под формата на овца от породата мерино.

За да наемеш една или повече овце, трябва да имаш градина с размер минимум 300 квадратни метра. "Най-добре е да се взимат поне две овце, тъй като те са стадни животни и не обичат да са сами", казват Якоб Рафел и Томас Тойфел. Така че, колкото по-голяма е площта, която трябва да бъде окосена, толкова по-добре. Заедно с овцете Томас и Якоб предоставят преместваема ограда и малък навес, под който животните да си почиват.

Овцете изпълняват двойна задача – не само че изяждат тревата и я подкъсяват до желаната височина, но и я торят с изпражненията си. Тези са дребни, без натрапчива миризма и бързо проникват в почвата. Друга полза от живата косачка е, че носи забавление за децата.

С наемането на овцете собствениците на тревните площи вършат и едно добро дело. Добитата от животните висококачествена вълна се преработва на ръка и от нея се плетат, също на ръка, топли шалове и шапки. Половината продукция се дарява на нуждаещи се, а другата получава семейството на наемателя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.