1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Петиция на фермери срещу оплакващи се хора от града

Петиция на фермери срещу оплакващи се хора от града

Коронакризата беше нещо като катализатор за променени житейски навици

Петиция срещу придошли от градовете хора, оплакващи се от шумове и миризми в германските села, подеха фермери в страната. Причината са зачестилите съдебни жалби, с които гражданите засипват новите си съседи.
chickens
 Коронакризата беше нещо като катализатор за променени житейски навици. Възможността да работят от дома си накара много германци да потърсят спокойствието на селския живот и да се преместят от големия град в покрайнините му. Там обаче ги посрещат кукуригането на петли, шумът от трактори, църковни камбани и звуците, които издават говедата.
Все повече от тези новодошли, несвикнали с подобни шумове, както и с миризмата на оборски тор, подават жалби в съда и създават напрежение в селата. Припомняме само случая със стадото крави, заради чиито чанове преди две години градско семейство стигна чак до върховния административен съд в Мюнхен, където претърпя поражение. Прочут е и френският петел Морис, който стана обект на съдебна сага, довела дотам, че Националното събрание в Париж постави типично селските звуци и миризми под закрила на закона, обявявайки ги за част от културното наследство.
 
Затова германските фермери настояват правителството в Берлин да предприеме подобни мерки. Инициативата за подписката е на фермерка, отглеждаща близо до Франкфурт няколко стотин кокошки. След като срещу нея бяха подадени няколко жалби, тя призова своите съселяни, както и останалите жители на селските райони в Германия да се изправят срещу тормоза, на който ги подлагат новодомците. В аргументите към своята петиция тя посочва, че ако има закон, подобен на този във Франция, съдилищата няма да губят време с такива дела, а и ще се спестят огромни суми. За да бъде разгледано искането й от властите, са нужни 50 хиляди подписа. Към момента на сайта на петицията са изброени 42 хиляди, а срокът е до края на годината.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.