1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Приют за стари магарета

Приют за стари магарета

Група ентусиасти реализират идеята в село Баничан

Приют за стари магарета в благоевградското село Баничан. Той е изграден с ентусиазма на местни ветеринари и техни колеги от Швейцария.

Организацията, която ни подкрепя е Швейцарска разказва д-р Марио Дърпатов, цитиран от Агро ТВ. Тя е за защита на животните и идеята естествено евсички тези изстрадали с годините, магаренца след като вече не могат да си вършат работа, която е много благородна, на полето тука при нас могат да си изкарат старините, допълва ветеринарният лекар. 

Дните на старите магарета минават в лечение на стари болежки и кротко излизане на паша в близката гора. Всяко животно е включено в каталог, а името му е грижливо изписано на информационно табло.

Специален обор, харнилки, топли наметала за студените есенни дни са подсигурени за всички животни от магарешкия приют в село Баничан. Засега приютът е с капацитет за 60 животни, в случай, че се появят обаче още стари магарета, които остават без стопани,  ветеринарите са готови да разширят периметъра и разкрият още места за кротките животни.

Автор: Снежана Любенова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.