1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Продължават валежите в Източна България

Продължават валежите в Източна България

Времето по Черноморието ще се задържи предимно облачно и много ветровито

В събота, 10 юли, в източната половина от страната  ще продължи да вали, като в отделни райони валежите отново ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевични бури. Там ще духа и умерен, временно силен северен вятър. Превалявания и гръмотевици ще има и в останалата част от страната, но по-слаби и главно в часовете след обяд. Максималните температури ще бъдат  между 24° и 29°, в източните райони  - от 20 до 24 градуса, съобщава БиТиВи.

Времето по Черноморието ще се задържи предимно облачно и много ветровито. Очакват превалявания и гръмотевици, на места - отново интензивни. Вълнението на морето ще бъде около 2-3 бала. Температурата на морската вода е от 18 до 23°

В планините от източната половина от страната ще остане предимно облачно, с валежи - в отделни райони - интензивни и придружени от силни гръмотевични бури. Вятърът по високите части ще бъде силен до бурен, от север.  В планините от западната половина от страната денят ще започне със слънчево време, но в часовете след обяд и там се очаква да превали и пригърми.

В неделя, 11 юли, отново ще има превалявания, но вече по-слаби , а през втората половина на деня в много райони от страната ще има и слънчеви часове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.