1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в Агрофорум: Иновациите в селекцията на земеделските култури – първа стъпка към високия добив

Тази седмица в Агрофорум: Иновациите в селекцията на земеделските култури – първа стъпка към високия добив

Обезлюдяването на селските райони - демографски проблем за цяла Европа

Обезлюдяването на селските райони е демографски проблем не само за България, но и за цяла Европа. Ето защо това е една от важните теми в политиките на ЕС - с фокус върху човека, трудовата заетост и качеството му на живот. Успя ли ОСП и доколко да оживи селските региони- това е темата на следващото ни интервю.
 
Подобри ли се работата на ДФ Земеделие, след структурните промени. През погледа на бивш министър на земеделието и настоящ агропроизводител. Обективно, без задръжки и заобикалки. 
 
ПРСР е ключов инструмент за подкрепа на българското земеделие. Мащабна европейска платформа с доказана полезност! И все пак- разработена ли е програмата в оптималната си ефективност или могат да бъдат открити слаби места, търпящи редакция? От Сдружение Обединени Бизнес Клубове излизат с конкретни предложения за промени. Нека видим какви са те?
 
Акцент върху иновациите. Но иновациите не като понятие с недоизяснена европейска дефиниция, а реални, изпълнени и работещи идеи, които да ударят едно здраво рамо на бизнеса. Поглед към община Елин Пелин и разговор с нейния кмет.  
 
Какви решения дава агрохимическата индустрия за опазване на земеделските култури от плевелната конкуренция. Темата беше във фокуса на форум в Североизточна България.
 
Как се развива пазарът на агротехника у нас и в Европа? Какви са тенденциите при тракторите и прикачния инвентар.
 
Дигиталните разработки носят по-голяма добавена стойност в селското стопанство. И още: Какви селекционни решения при царевицата и слънчогледа ще приложат зърнопроизводителите тази пролет. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.