1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в Агрофорум: Щрихи и емоции от фестивала на тиквата в гр. Севлиево

Тази седмица в Агрофорум: Щрихи и емоции от фестивала на тиквата в гр. Севлиево

Постиженията на българските селекционери

Демонстрации, работилници и ателиета събраха майсторството на занаятчии и художници на Празника на тиквата в Севлиево, който преля в Есенния панаир и Празник на града по Петковден.
 
Здрави и мощни машини - такива, които да издържат на агресивните почвено-климатични условия, са само част от възможностите при избор на технологии. На демонстрация край Русе бяха откроени техническите параметри, от които зависи качествената работа на полето. 
 
С какво постиженията на българската наука са атрактивни за родните земеделци. Има ли поле за изява на българските учени и селекционери. Какви са предизвикателствата пред тях. 
 
Коя е най-атрактивната за българските пчелари програма за финансиране и успява ли пълноценно браншът да се възползва от възможностите. И още – дигитализацията на сектора – фактор за ефективност.
 
Как дигитализацията може да направи земеделието по-конкурентоспособно. И какви са шансовете все повече млади хора да се занимават със земеделие.
 
За по-силен контрол на финансовия ресурс по мерките, касаещи биопроизводството, апелира Цветан Цеков. Парите трябва да достигат само до истинските производители на органична продукция.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.