1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тютюнопроизводители ще излязат на демонстративен протест днес

Тютюнопроизводители ще излязат на демонстративен протест днес

Основното искане е в бюджет 2011 г да бъдат включени 73 193 000 евро национални доплащания за тютюна от тазгодишната реколта

Между 3 и 4 хиляди тютюнопроизводители от региона на Пловдив, Пазарджик, Казанлък, Стара Загора, Хасково и Свиленград се очаква да излязат на демонстративния протест днес (26.11.2010 г.). Това каза Асен Кичуков, тютюпроизводител в Пловдивско. Протестът започва в Първомай, на 2 км от Татарска чешма, където беше тридневният протест на тютюнопроизводителите през лятото, съобщава Агенция Фокус.

Днес тютюнопроизводителите от Благоевградско ще излязат на предупредителен протест. Това каза Иван Сабахлъков-организатор на досегашните протести в Благоевградско. Производителите ще изразят публично недоволството си в Хаджидимово от 10.30 часа. Все още не е ясно колко души ще се включват в протеста, а основната причина за недоволството е свързана с реферетния период и гарантираните плащания за производителите.

Тютюнопроизводители от Североизточна България ще проведат мирен протест в Дулово днес. Това съобщи Фикрет Бекир, зам.-председател на Националната Асоциация на тютюнопроизводителите 2010. Протестът е предвиден за 10,00 часа на площада в центъра на града, като кметът на общината Гюнер Рамис е дал разрешение за провеждането му. Очакват се производители от област Шумен, Търговище, Русе, Разград, Добрич и Силистра. Основното искане е в бюджет 2011 г да бъдат включени 73 193 000 евро национални доплащания за тютюна от тазгодишната реколта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.