1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Токийски ресторант дава отстъпки на плешивите мъже

Токийски ресторант дава отстъпки на плешивите мъже

Плешивостта е слабо разпространена в Япония и засяга едва 26% от мъжете

Ресторант "Отасуке" в Токио дава отстъпки на плешивите мъже, а клиентите с окосмяване по главата плащат пълната цена. "Плешивостта е голяма тегоба за японците за разлика от холивудските звезди, някои от които игнорират това си качество и с гордост си вършат работата. Мисля, че трябва да се насърчи този дух и тук", коментира собственичката на заведението Йошико Тойода пред "Ройтерс".

Плешивостта е слабо разпространена в Япония и засяга едва 26% от мъжете, като освен генетиката за нея допринася и стресът, коментират водещи японски перукери. 

Когато забележите, че започвате да оплешивявате, това е огромен шок, споделя 48-годишният клиент на заведението Широ Фукай и допълва, че на японските бизнесмени наистина им е много трудно да се справят със стреса, отбелязва "Дневник".

Всеки клиент с гола глава получава 500 йени отстъпка (под 4 евро), ако плешивците са компания, тя се увеличава. Петима получават едно безплатно питие. 

Част от оформлението са плакати с любопитни факти за плешивците. Къде са най-много? Според надписите по стените  - в Чехия са 43% от мъжете, следвана от Испания и Германия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.