1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Цветя за булката или свежестта на новата гора

Цветя за булката или свежестта на новата гора

Начало на нова традиция от WWF

Ако ви предстои сватба, по традиция гостите ще носят цветя за булката. Но какво ще стане с тях в празничната суматоха?

Повечето булки споделят, че всъщност нямат възможност да им се насладят пълноценно. Още щом им връчат цветята за сватбата, ги предават на помощниците си. Роднините имат грижата да ги натоварят по колите и да ги пренесат в ресторанта. Накрая цветята увяхват тъжно в кофи, забравени в банята или на терасата.

Скъпи младоженци, призовете гостите си да дарят парите, които биха платили за букет за булката. Изберете каузата на WWF – създаване на истински, нови гори.

Знаем колко време отнема организацията на една сватба. Суматохата понякога е наистина голяма и изцежда всичките ви сили.

От WWF ще ви улеснят в организацията на дарението. Те ще ви предоставят дарителска кутия и помощни материали, които да разположите в ресторанта. Гостите ще се запознаят с каузата и ще направят дарението си в удобен за тях момент.

darenie-gora

Как ще помогне вашето дарение?

В края на 2019 г. екипът на WWF постигна нещо нечувано досега.
Постави началото на нова гора като засади фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище. След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на р. Марица.

Често хората пишат, че трябва да има повече залесявания, че е важно да се засаждат дръвчета. Така е. Но трябва да бъде по правилния начин. От WWF знаятг кой е той.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.