1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Пестициди, щадящи околната среда - растителнозащитната индустрия сменя философията си

В АГРОФОРУМ: Пестициди, щадящи околната среда - растителнозащитната индустрия сменя философията си

На фокус: Съвети за приложението на NPK торове при пролетните култури

Започваме с репортаж от най-голямото икономическо събитие за агробизнеса в Югоизточна Европа, което се проведе в Пловдив и привлече водещи компании и земеделци. На него бяха представени нови технологии и иновации на световно ниво.

Все повече компании, производителки на препарати за растителна защита пренасочват стратегиите си към продукти, които са по-безопасни за околната среда. Задействани ли са механизмите вече?

Оптимални решения за хранене на културите бяха представени на 9-тата среща на Асоциацията на земеделските производители. С полезни съвети - агрономът Павел Павлов.

Близо 5 хил. дка земя в област Търговище обработва зърнопроизводителят Димитър Стефанов. Очакванията му са свързани с по-добри цени на земеделската продукция и облекчения при кандидатстване за европейски средства в новата ОСП.

Най-големият бич за пчеларството са акари, причинители на вароатоза. Наблюдавайте, следете кошерите, важна е превенцията, съветва Борис Бормалийски, председател на Асоциацията на професионалните пчелари у нас.

Най-съкровеното нещо, което ми дава земеделието, е усмивката на лицето, с радост да посрещам изгрева и изпращам залеза, защото в забързания живот човек трябва са се радва на малките неща и ... знам, че няма да стана богат от земеделие, но ще съм богат на емоции, дарени ми от природата. Думите звучат доста поетично, но за Георги Лазаров те са верую. Въпреки не дотам лесните моменти на полето.

Гледайте подробности по тези теми тази събота – 25 февруари в предаването АГРОФОРУМ само по АГРО ТВ! Премиера от 07:30 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.