1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Техника номер едно за обслужване на стопанства, отглеждащи етеричномаслени култури

В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Техника номер едно за обслужване на стопанства, отглеждащи етеричномаслени култури

И още: До какво води хлорозата при царевицата. Съветите на агронома Петър Бонев

Отглеждането на етеричномаслени култури изисква специализирана техника. Какъв избор са направили земеделски стопани от Добруджа, които са се насочили към ароматните билки и как върви кампанията по прибирането им.

Липсата на манган със сигурно ще редуцира добива. Как да дефинираме симптомите и какви мерки да вземем. Съветът на агрономите в следващия материал.

Ще ви заведем в района на Карнобат, характерен с изключително високи температури и слаби валежи през вегетацията на културите. Тези условия са истинско предизвикателство за пролетните култури. Но коя е генетиката, която е приспособена да оцелява на подобен стрес.

Лозето не иска молитва, а мотика. И ще добавя още нещо – растителна защита от ново поколение. А защо не и адекватно подхранване. Само при тези условия ще видите това, което видяхме ние. Елате с нас на лозиви масиви край Карнобат.

Пазар за качествена пшеница винаги има, а и цените винаги са добри. Няма фермер, който да отрече. Затова е време българските зърнопроизводители да се ориентират към сортове, предназначени за хлебопекарната индустрия.

Как да получите изравнен и хомогенен посев – отговор на този въпрос беше даден на открит полски ден в землището на село Грумче, където беше представен резултатът от работата на високопрецизна френска сеялка.

И сега ще се пренесем на едно наистина вълшебно място - Крушуна. Уверявам ви, че всеки си заслужава поне веднъж в живота си да посети това място и тази изумителна феерия от водопади.

Повече информация за предаването...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.