1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум тази седмица: Какво не знаем за европейския регламент за официалния контрол по агрохранителната верига

В Агрофорум тази седмица: Какво не знаем за европейския регламент за официалния контрол по агрохранителната верига

И още: Иновациите в преработвателната индустрия – в полза на потребителя

Обучението на мениджъри и обучението на кадри в земеделските компании трябва да е приоритет за тези, които искат развитие. Това твърди консултантът Марк Де Турк, който дава решения на често срещани проблеми в бизнеса – наемането на хора, внедряването на дигитални технологии, комуникативни стратегии. 
 
Месопреработвателните и месодобивните предприятия отговарят на високите европейски изисквания по отношение на сграден фонд и технологично оборудване. За съжаление секторът много малко се подпомага по европейските програми.
 
Иновациите в преработката на плодове и зеленчуци в полза на потребителя. Въвеждат се нови технологични линии, които намаляват себестойността, създават се интересни продукти, работи се върху ефекта за здравословно хранене. 
 
Единственият български млечен продукт, който има ръст на консумация на световните пазари, е бялото саламурено сирене. Една от причините е намиране на контрагенти, благодарение на промоционалните програми на ЕС. 
 
В края на миналата година влезе в сила европейският регламент 625 за официалния контрол по агрохранителната верига. Какво представлява той и какво наложи неговото въвеждане. Кога ще заработи ефективно.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.