1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Въглеродните фермери ще печелят повече

В АГРОФОРУМ: Въглеродните фермери ще печелят повече

И още: Какви са очакванията на МИГ-овете, които подписаха договори за финансиране на малки пилотни проекти по подмярка 19.1

Инвестициите в малките населени места са от ключово значение за развитие на селските райони и създаване на добри условия за местното население. Какви са плановете и очакванията на Местните инициативни групи, които наскоро подписаха договори за финансиране на малки пилотни проекти по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ по подхода „Водено от общностите местно развитие“. 

Въглеродните фермери - кои са те и дали могат да печелят повече. Разказва Тома Стайков, мениджър на Асоциацията на Българските Но-Тилъри.

Да стартираш бизнес по време на пандемия - възможно ли е. Оказва се, че това е напълно осъществимо начинание за Ерхан Фикретов и неговите съдружници. Бизнесът се раздвижва и отваря нови пътища за развитие, смята предприемачът. С него се срещаме на един от големите форуми на хранителната индустрия у нас.

Оранжерийните зеленчукопроизводители масово няма да зареждат краставици и домати, заради невъзможността да се справят с отоплението. Няма да има зимно производство, а ако има - ще е малко, прогнозира Йордан Кръстанов, председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

Институтът по овощарство в Пловдив отбеляза 70 години от основаването си. Празникът беше отбелязан с научна конференция в присъствието на много гости от академичните среди у нас и от чужбина. Събитието беше уважено от заместник-министър Тодор Джиков, който изтъкна неоспоримата роля на Института по овощарство за развитие на световната наука.

Гледайте АГРОФОРУМ – премиера тази събота 12 ноември от 07:30 ч само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.